Fitilul netăiat pot face ca flacăra lumânării să capete un aspect plictisitor, ceea ce afectează cantitatea de lumină pe care o emană. Tăierea fitilului permite ca flacăra să aibă o ardere mai clară și mai luminoasă.
Menținerea fitilelor mai scurte înseamnă, de asemenea, și că lumânările tale vor avea o ardere mai curată. Unele lumânări creează un reziduu negru de funingine atunci când le ardeți. Acest lucru poate lăsa urme pe tavane sau pe alte suprafețe din apropiere. Dacă lumânările tale sunt în recipient, este posibil să vezi urme negre inestetice în interiorul acestuia, lângă partea de sus. Tăierea fitilelor în mod regulat ajută la reducerea cantității de reziduuri produse de lumânări în timpul arderii.
Tăierea fitilurilor pentru lumânări ajută și lumânările să dureze mai mult. Fitilele mai lungi tind să ardă într-un ritm mai rapid, ceea ce înseamnă că se epuizează mai repede. Când păstrați fitilurile tăiate, vă puteți aștepta să profitați mai mult de lumânările dumneavoastră în general.
Când să tăiați fitilurile?Ar trebui să vă obișnuiți să tăiați fitilul înainte de fiecare utilizare.În general, ar trebui să tăiați fitilurile la aproximativ 5mm înainte de a le aprinde. Făcând acest lucru înainte de fiecare utilizare, vă asigurați că lumânările dumneavoastră ard mai luminoase și în siguranță.
Cum să tăiați fitilurile lumânărilor?
Tăiați cu atenție fiecare fitil cu o pereche de foarfece mici sau cu un dispozitiv special de tuns fitil. Pentru cele mai bune rezultate și din motive de siguranță, tăiați fitilurile când sunt la temperatura camerei. Dacă ați uitat să tăiați fitilul înainte de a vă aprinde lumânarea, de exemplu, lăsați-o să se răcească înainte de a încerca să îl tăiați.
Pe lângă tăierea fitilurilor, ar trebui să îndepărtați și orice resturi care se află pe ceară înainte de a vă aprinde lumânările.