Arderea lumânărilor sau a cerii topite acasă pot prezenta unele pericole pentru animăluțele dumneavoastră, așa că vă recomandăm să citiți ghidul nostru pentru animalele de companie pentru a limita riscurile pentru prietenul dvs. pufos.

Ai grijă de animăluțele tale

Aprinderea lumânărilor sau folosirea de ceară topită acasă sunt o modalitate excelentă de a crea o atmosferă liniștitoare și de a face camera să miroasă minunat, dar aceste elemente de bază ale decorului casei prezintă anumite riscuri pentru proprietarii de animale de companie.
Pe lângă faptul că reprezintă un potențial pericol de incendiu, fumurile pe care le emană pot fi și dăunătoare animalelor, așa că trebuie să aveți grijă dacă aveți lumânări acasă.

Cum să îl ții în siguranță?

SUPRAVEGHEAZĂ-L
Un mare risc în cazul lumânărilor aprinse atunci când aveți un animal de companie în preajmă este că acestea s-ar putea apropia prea mult și să se ardă sau să le răstoarne și să provoace un incendiu. Pisicilor le place să sară pe suprafețe și uneori să doboare lucruri de pe ele, așa că asigurați-vă că nu lăsați niciodată o lumânare aprinsă nesupravegheată. Pentru un plus de siguranță, utilizați lumânări grele și rezistente, care au mai puține șanse să se răstoarne sau încercați să puneți lumânarea într-o tavă cu apă, astfel încât, dacă este răsturnată, flacăra se va stinge imediat.

VENTILAȚI CAMERA

Animăluțele sunt foarte sensibile la mirosuri puternice, așa că pot evita încăperile în care ard lumânările parfumate oricum. Cu toate acestea, dacă blănosul tău este în apropiere, asigură-te că încăperea este bine ventilată, astfel încât mirosul și vaporii să nu cauzeze probleme. Dacă animalul dumneavoastră de companie are o afecțiune medicală, cum ar fi astmul sau bronșita cronică, atunci trebuie să aveți grijă suplimentară.

Alegeți lumânările cu grijă

Unele lumânări parfumate sunt făcute din ceară de parafină, care este derivată din petrol și poate elibera compuși toxici în aer atunci când este arsă. Vaporii eliberați pot fi dăunători pentru dumneavoastră, precum și pentru animalele dumneavoastră de companie. Cu toate acestea, nu toate lumânările eliberează aceste substanțe chimice, așa că verificați ingredientele înainte de a cumpăra. Ceara de albine, ceara de soia sau lumânările de ceară pe bază de legume nu conțin poluanți toxici, deci sunt în general mai sigure și, de asemenea, ard mai mult decât ceara de parafină.